GOG håndbold gjorde det igen på den ikoniske håndboldscene i Jyske Bank Boxen i Herning.

Efter en imponerende præstation i 2023, hvor holdet slog det lokale hold fra Skjern Håndbold, leverede det formstærke mandskab fra Sydfyn en fremragende og eksemplarisk indsats, da Aalborg Håndbold blev klædt af med cifrene (32-25). Det gule hjørne med ellevilde fynske tilskuere kunne tiljuble de lokale helte, da de iklædt gule hatte kunne løfte trofæet med de gyldne medaljer hængende om halsen.

Tobias Thulin, fra GOG i kampen mod Aalborg Håndbold i finalen i Final4
Tobias Thulin, fra GOG i kampen mod Aalborg Håndbold i finalen i Final4

Efter tre tætte opgør i Santander Final 4 weekenden var der lagt op til en gyser mellem Aalborg Håndbold med landsholdsspillerne Nicklas Landin, Mikkel Hansen, Henrik Mølgaard og Simon Hald og GOG Håndbold anført af Emil Madsen, Aaron Mensing og Tobias Thulin.

Men sådan skulle det ikke gå

Den svenske landsholdsmålvogter Tobias Thulin leverede den ene pragtredning efter den anden og var medvirkende til at Aalborgs stjernespækkede hold i en periode på 18½ minut kun scorede et enkelt mål. Fra (10-10) efter 22½ minut spil til kampuret viste 40:54 var der lukket af i det fynske forsvar, hvor Aalborgs skudforsøg enten blev blokeret, ramte træværket eller reddet af Tobias. I samme periode viste Aaron Mensing sin store målfarlighed med flere af sine 7 mål, men også Emil Madsen (8 mål) og Oskar Vind (2) viste klasse.

Aaron Mensing var også en af de bærende kræfter for GOG
Aaron Mensing var også en af de bærende kræfter for GOG

Målscorere GOG Håndbold: Emil Madsen 8, Aaron Mensing 7, Nicolai Pedersen 4, Hjalte lykke og Linus Persson hver 3, Henrik Jacobsen, Oskar Vind og Anders Zachariassen hver 2, Alexander Blonz 1.
Målscorere Aalborg Håndbold: Mads Hoxer 9, Kristian Bjørnsen og Buster Juul hver 3, Thomas Arnoldsen og Jesper Nielsen hver 2, Lukas Nilsson, Sebastian Barthold, Simon Hald, Martin Larsen, Aleks Vlah og Mikkel Hansen hver 1.

Final4 blev overværet af mere end 10.000 tilskuere på finaledagen.

De så en spændende bronzekamp, hvor Bjerringbro-Silkeborg Håndbold med en træfsikker William Bogojevic besejrede Fredericia Håndbold med et enkelt mål (32-31) efter at have været bagud med (13-14) ved pausen.
I lørdagens kampe var der drama for alle pengene, da der skulle forlænget spilletid for at finde deltagerne til finalen.

Reinier Taboada i kampen mellem GOG & Fredericia Håndbold klub
Reinier Taboada i kampen mellem GOG & Fredericia Håndbold klub

Først mødte Fredericia Håndbold de gulklædte fra GOG Håndbold.

Den ordinære kamp sluttede (30-30). I forlængelsen trådte Emil Madsen og Aaron Mensing til og cementerede sejren på (34-31).
I den anden kamp stod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold over for Aalborg Håndbold. Da den ordinære kamp blev fløjtet af, viste måltavlen (24-24). I forlængelsen på 2×5 minutter trak Aalborg fra – ikke mindst grundet en række tekniske fejl hos BSH-spillerne, som virkede ukoncentrerede i slutfasen. Det blev Kristian Bjørnsen, der sluttede dette drama med sin scoring til (28-31).

Nærkamp - Photo-andersen.dk
Nærkamp mellem Anders Zachariassen & Evgeni Pevnov i semifinalen
Tak for denne gang – og mon ikke vi i den igangværende Santander Cup vil se finalestævner for både herrer og kvinder på ”dansk håndbolds hjemmebane i Herning”?